Добре Дошли в къща за гости Стефани.

Ние сме разположени в центъра на град Елена, сърцето и една от най-красивите части на България.
Град Елена е с население 7421 жители и е разположен в Централна Стара планина, 300м над морското равнище. Намира се на 38 км от Велико Търново, на 280 км от София и на 230 км от Варна. Градът лежи в красивата долина на Еленската река. Няколко живописни дълбоки пролома пресичат напречно северните възвишения. Хълмовете на Еленската котловина са обрасли с широколистни дървета. В горите на Стара планина живеят и са обект на лов дивата свиня, вълкът, лисицата, заекът и сърната. Среща се и благороден елен. В бистрите води на реките се срещат черна мряна, речен кефал и балканска пъстърва.
Можете да стигнете до Елена по европейски път Е772 от София или Варна до Велико Търново и по междинен път №53

Научете повече за нашето местоположение
Атракции в Елена

Забележителен и оригинален паметник на културата в Елена е кулата на градския часовник. Мястото й е сполучливо избрано на най–високата част извън града, затова може да се вижда отвсякъде. Изградена е през 1812 година от неизвестен еленски майстор. Самият часовников механизъм и камбанката са купени от Фейзи Ага. Камбанката е изливана в Габрово, за което свидетелства надписа на нея. Кулата е била основно ремонтирана през 1857 година от еленският майстор Цончо Устабаши. Състои се от три части, които са в хармонично съотношение. Долната каменна част е върху квадратна основа, висока 12, 5 метра. Покривът е конусовиден. Под тежестта на годините и влиянието на времето кулата се е била пропукала и е имало опасност да се срути. През 1953 година тя е била основно подкрепена от еленски майстори, без да се променя ни най – малко нейната първоначална линия и форма, а през 1987 е извършена и пълната й реставрация.
GUEST HOUSE STEFANI 2007®                                                                                                                             ДИЗАЙН И ПОДДРЪЖКА KPPTEAM